Boekpresentatie van Kerim Köçmen

17 mei 2018, van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Maassluis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Bibliotheek Maassluis|Midden-Delfland en Uitgeverij Van Oorschot nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Kerim Köçmen - Kroniek van mijn schoolvakanties.

‘Dit verhaal is niet alleen de kroniek van de schoolvakanties die mijn broertje en ik met onze moeder bij mijn opa in Bozkaya doorbrachten. Het is ook de kroniek van een jongensdroom van me die nooit is uitgekomen, en van mijn oom en van Bozkaya, waar hij zich gevangen voelde.’

Elke zomer reist de jonge hoofdpersoon met zijn moeder en broertje af naar het kleine geboortedorp van zijn ouders op het platteland. Daar maken we kennis met zijn hele familie, in het bijzonder zijn oom die zich als chauffeur aan de lokale busmaatschappij heeft verhuurd. De tantes proberen hem, het zwarte schaap van de familie, te koppelen aan een jonge vrouw uit een naburig dorp. Te midden van de roerige familiebanden ontwikkelt de jongen de begeerte om als hulpje mee te gaan op de bus van zijn oom, maar dit verlangen blijkt op den duur een onhaalbare kaart.
Met zijn fijnzinnige pen geeft Kerim Göçmen, net zoals in zijn voorgaande boeken, een weemoedig beeld van het Turkse platteland van, in dit geval, midden jaren zeventig. Hij toont zich een moderne romanticus met zijn ingehouden lyrische beschrijvingen in een verhaal over ambities en illusies.

Kerim Göçmen (1957) werd geboren in Izmit, ten oosten van Istanbul. Hij bracht zijn jeugd door in diverse plaatsen in Turkije. In 1977 kwam hij op uitnodiging van zijn tante naar Nederland. Hij studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Gedurende zijn loopbaan als beleidsmedewerker (gemeente Maassluis) debuteerde hij met de verhalenbundel Het geheim van de kromme neuzen. Daarna volgde de roman Rode Kornoeljes.

Wij hopen u op 17 mei te mogen begroeten!