CittaSlowCafe

5 december 2018, van 10:30 tot 11:45 | Den Hoorn

Kosten: Gratis

In het Cittaslowcafé van woensdagmorgen 5 december is de gastspreker Tineke van Gils. Zij is al 35 jaar professioneel pottenbakker, eerst in Amsterdam en sinds 1995 in Midden-Delfland.

Op veel plekken zowel binnen- als buitenshuis in onze gemeente kom je dan ook werk van Tineke tegen. Maar vooral bekend werd zij hier door haar Beeld Korpershoek én door de installatie van haar honderd theepotten in 2006, tijdens het bezoek van de toenmalige Koningin Beatrix. In opdracht van Cittaslow Midden-Delfland maakt Tineke relatiegeschenken waaronder de slak, het wapen van de Cittaslow Gemeentes overal ter wereld.

Aan de hand van een film en beeldmateriaal vertelt Tineke niet alleen over haar werk in en voor Midden-Delfland, maar zij neemt ons ook mee naar China waar zij meerdere malen, op uitnodigingen vanuit China en/of Delft, tussen de eeuwenoude ovens heeft gewerkt.
Onlangs werd een aantal van de door haar in China gemaakte theepotten uitgekozen voor een biennale-tentoonstelling in Meissen (Duitsland), in de slotburcht waar de eerste Europese porseleinfabriek in 1710 werd geopend.

Na deze ochtend zal u duidelijk zijn geworden hoe en waarom het pottenbakkersbedrijf van Tineke van Gils perfect past in Cittaslow Midden-Delfland.

Wij nodigen u weer van harte uit voor dit café!

Woensdag 5 december 2018
10.30-11.45 uur
Bibliotheek Den Hoorn
Gratis voor leden en niet-leden