CittaSlowCafe

28 maart 2018, van 10:30 tot 11:45 | Den Hoorn

Kosten: Gratis

In het Cittaslowcafé wordt het specifieke karakter van Midden-Delfland en haar dorpen uitgelicht. Cittaslow, dat o.a. staat voor: streekproducten, behoud van plaatselijke tradities en cultuur-historisch erfgoed, aandacht voor kwaliteit van de leefomgeving.

Paradijselijk Midden-Delfland in Cittaslowcafé Bibliotheek Den Hoorn

Wie kent hem niet? De 85-jarige kanoman  C.A.A. (Kees) van Paassen die bijna dagelijks de polders van Midden-Delfland doorkruist?
Hij beleeft de schoonheid van de natuur van Midden-Delfland op een heel intense manier en legt dat vast op foto en in kroniekschrijving (o.a. voor de Midden-Delfkrant). Die beelden en verhalen over flora en fauna, maar vooral over de beestjes, wil hij graag met u delen!

Daarnaast zal polderarchitect van Midden-Delfland, Jandirk Hoekstra, u  vertellen over zaken die hém opvallen als het gaat over de ruimtelijke kwaliteit van Midden-Delfland. Hoe kan dit gebied haar waarde ook in de toekomst behouden? En wat zijn de essentiële belevings- en gebruikswaarden?
Zijn werk bestaat ook uit het adviseren van mensen die bouwplannen hebben in een van de polders. Die samenwerking moet de kwaliteit van het cultuurhistorisch gevormde landschap bewaken.
U wordt van harte uitgenodigd dit café bij te wonen! Vanzelfsprekend met koffie en koek.

De Bibliotheek Den Hoorn
Datum: woensdag 28 maart
Tijd: 10.30-11.45 uur
Kosten: gratis voor leden en niet-leden