Workshop korte gedichten schrijven

6 september 2017, van 15:00 tot 16:30 | de Bibliotheek Maassluis

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op woensdag 6 september komt Stadsdichter Jaap van Oostrum naar de Bibliotheek Maassluis om ons te trakteren op een workshop “schrijven van korte gedichten”. In anderhalf uur tijd leest Van Oostrum voor uit eigen werk om belangstellenden vervolgens zelf aan de slag te zetten met het schrijven van limericks, haiku’s en kwatrijnen.

Jaap van Oostrum is sinds 2016 Stadsdichter van Maassluis en heeft talloze dichtbundels op zijn naam staan: Voorbeelden “Vandaag is het zondag” en “Kleur bekennen”.

Jaap van Oostrum is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool in Maassluis. In zijn vrije tijd slaat hij regelmatig aan het dichten. Hij schrijft over het algemeen luchtige verzen in de stijl van Toon Hermans. Mensen, dieren, liefde, sport en alledaagse gebeurtenissen komen aan bod in zijn poëzie. Gedichten van hem zijn al jaren te lezen in de Maassluise Courant. Van Oostrum vindt het leuk zo af en toe een dichtfestival te bezoeken om voor te dragen uit eigen werk en te luisteren naar andere dichters.

Na deelname aan deze workshop heeft de poëzie wereld voor u geen geheimen en herkent u feilloos welk rijmschema is gebruikt en heeft u voldoende inspiratie opgedaan om zelf mooie gedichten te schrijven.

De activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering in de Bibliotheek Maassluis (Uiverlaan 18) op woensdag 6 september om 15:00 uur, voor alle leeftijden vrij entree.

Week van de Alfabetisering
2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Deze mensen zijn laaggeletterd en hebben bijvoorbeeld problemen met het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld zorgtoeslag, kinderopvang of de belasting; het lezen van straatnaamborden; voorlezen aan (klein)kinderen; een (verjaardags)kaart schrijven; geld opnemen van de pinautomaat; vertrektijden van de trein opzoeken; ondertitels lezen; recepten uit een kookboek lezen; lezen en begrijpen van gezondheidstips, patiëntenfolders en bijsluiters van medicijnen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Onze samenleving functioneert beter als iedereen mee kan doen.

Bibliotheek Maassluis

Het Taalhuis Maassluis bestaat dit jaar 3 jaar en viert dit samen met alle taalvrijwilligers en hun cursisten. Ook voor de bezoekers van de bibliotheek Maassluis zijn er leuke activiteiten in de Week van de Alfabetisering.