Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Boy 7

  Mirjam Mous

  Een 15-jarige Amerikaanse jongen (ik-figuur) komt bij kennis op een grote, hete grasvlakte. Hij weet niet wie of waar hij is. Hij besluit hoe dan ook zijn verleden te achterhalen en zichzelf terug te vinden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Boy 7

 • Anna

  Niccolò Ammaniti

  Wanneer een wereldwijd virus alle volwassenen heeft gedood, besluit Anna (13) met haar 8-jarige broertje van Sicilië naar het Italiaanse vasteland te gaan, in de hoop dat wetenschappers daar een antidotum hebben ontwikkeld. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Anna

 • Mislukt

  Iris Boter

  Loïs zit op de kunstacademie. Ze heeft een groot geheim en houdt mensen liefst op afstand. Zelfs die leuke Giel. Als ze een kamer vindt, gebeuren er vreemde dingen. Door een val van de trap komt Loïs in een ander leven terecht. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mislukt

 • Verlaten

  Michael Grant

  Zonder aankondiging zijn alle mensen van vijftien jaar en ouder verdwenen. In de chaos die ontstaat neemt Sam (14) de leiding, totdat de bende van de kwaadaardige Caine de stad overneemt. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verlaten

 • Rivaal

  Michael Grant

  Uit de restanten van een rots onstaan mutanten die de mensheid terroriseren. Dan duikt Dillon Poe (18) op die met zijn stem mensen in zijn macht kan krijgen. De enigen die deze schurk met superkracht kunnen stoppen zijn superhelden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rivaal

 • Syntopia

  Tanja de Jonge

  In de stad waar Timo woont, is een indrukwekkende woontoren gebouwd, waarin alles via een ingenieus computersysteem geregeld wordt. Samen met een klasgenoot gaat Timo op zoek naar de verborgen plekken in het gebouw. Al snel blijkt dat er vreemde dingen gebeuren. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Syntopia

Boek van de maand

Rob van Essen, De goede zoon

In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken