GespreksCafe

13 november 2019, van 10:30 tot 11:45 | Den Hoorn

Kosten: UITVERKOCHT

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wegens groot succes herhaling Dorpsfilm van Den Hoorn uit 1959 in Bibliotheek Den Hoorn. Op woensdag 13 november van 10.30-11.45 uur vertoont Henk Groenendaal wederom de dorpsfilm van Den Hoorn uit 1959. De film werd gemaakt door het bedrijf van Johan Adolfs uit Enschede op 14 mei 1959.

Onderwerp: Dorpsfilm Den Hoorn 1959

Met zoveel mogelijk close-ups van oude en jonge mensen (geen kinderwagen werd overgeslagen), veel schoolkinderen, verenigingen en bedrijven, is dit een prachtig en herkenbaar tijdsbeeld uit de zestigerjaren geworden.

De organiserende vereniging, de padvinderij Den Hoorn, had van tevoren een heel dagprogramma opgesteld, zodat het filmen goed zou verlopen. De Hoornseweg, de veiling, de Hoornsekade, de Dijkshoornseweg en de Woudseweg komen goed in beeld. Ook het kerkdorp ‘t Woudt werd gefilmd. Aan het slot van de filmdag is nog een grote optocht door het dorp te zien. De oude 8 mm film is gedigitaliseerd en opnieuw gemonteerd door Henk Groenendaal en duurt ongeveer 48 minuten. U bent van harte welkom in de Bibliotheek Den Hoorn, de koffie staat klaar en de toegang is gratis. 

HELAAS IS DEZE FILMVOORSTELLING UITVERKOCHT!

Woensdag 13 november
deBibliotheek Den Hoorn
10.30-11.45 uur
Gratis voor leden en niet-leden