Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.

Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Kijk op in ons abonnementaanbod welk abonnement je hebt. Klik op 'Bekijk alle voordelen' voor de voorwaarden van jouw abonnement.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Blokkeer jouw pas zo snel mogelijk; zo voorkom je dat iemand anders gebruik maakt van jouw pas.

Dit kan na inloggen in Mijn Bibliotheek onder 'Pasje vermist melden'. Je kunt het verlies ook melden aan de balie in de Bibliotheek of mailen naar info@bibliotheekmaassluis.nl 
Je kunt in de Bibliotheek op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een duplicaatpas laten maken à € 5,00.

Ik wil graag mijn contributie per maand betalen kan dat?

Je kunt dit omzetten m.i.v. de nieuwe termijn van je contributie, als je de rekening ontvangt voor het nieuwe abonnementsjaar. Gebruik daarvoor het formulier Wijziging betaling of zet het om aan de balie in de Bibliotheek.

Wanneer schrijven jullie het geld af?

De maandelijkse incasso vindt rond de 24e van de maand plaats. Je betaalt altijd een maand vooruit. Eind februari betaal je dus voor je abonnement in maart.

De eerste afschrijving is hoger dan het maandbedrag, klopt dit wel?

De contributie betaal je normaal gesproken altijd vooraf. Als je net bent ingeschreven, betaal je door de administratieve verwerking echter pas na 1 à 2 maanden. Je betaalt dan de eerste maand en een maand vooruit. Tenzij je al voor het eind van de maand hebt opgezegd, dan betaal je slechts de eerste maand.

Kan ik zelf mijn rekeningnummer wijzigen?

Nee, u kunt niet zelf uw rekeningnummer aanpassen. U kunt via Mijn Menu onder 'Mijn gegevens' zien welke gegevens bij de Bibliotheek bekend zijn. Het wijzigen van uw rekeningnummer kunt u regelen via de Overstapservice van uw bank of aan de balie in een van onze vestigingen.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Dit kan via het formulier Adreswijziging of via de optie 'Adres wijzigen' in Mijn Bibliotheek.

Hoe kan ik mijn e-mailadres opgeven of wijzigen?

Dit kan je opgeven of wijzigen op de website via Mijn Bibliotheek  bij ‘Mijn gegevens’. Klik op ‘Wijzigen’ achter e-mail, vul daar je (nieuwe) e-mailadres in. Je kunt dan meteen opgeven welke berichten je per e-mail wilt ontvangen.

Lukt dit niet vul dan dit formulier in.

Welk bedrag mag er openstaan op mijn abonnement?

Als er een registratie is ontstaan op jouw pas dan wordt je bibliotheekpas na 1 dag autmatisch geblokkeerd en kun je niet meer lenen, verlengen of reserveren.
Staat dit bedrag langer dan twee maanden open, dan ontvangt u een registratienota inclusief administratiekosten.

Openstaande bedragen kun je direct via iDEAL betalen.

Log hiervoor in op Mijn Bibliotheek en klik op ‘Details financiële posten’. Na betalen van een openstaande schuld kan je direct weer verlengen of reserveren via internet. Je kunt uiteraard ook in de Bibliotheek bij de betaalautomaat betalen met uw pinpas.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Het beëindigen van het abonnement kan uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum. Dit kan met het formulier Opzeggen abonnement, via e-mail naar opzeggen@bibliotheekmaassluis.nl, of aan de balie. Bent u langer dan 1 jaar lid, dan kunt u gedurende het hele jaar opzeggen. 

Dit geldt ook voor jeugdleden tot 16 jaar.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

De Bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past en volg de instructies. Na aanmelding ontvang je binnen ca. 3 werkdagen je lenerspas op het door jou opgegeven adres.


Tarievenfolder 2019

Download hier de Tarievenfolder voor 2019. Deze is natuurlijk ook verkrijgbaar in de Bibliotheek.

Geen antwoord op je vraag gevonden?