Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 90)

 • José van Winden leest voor

  18 december 2017

  José van Winden leest op vrijdagmiddag 22 december vanaf 16.00 uur voor uit haar debuutroman "Weekendje weg" in de Bibliotheek Den Hoorn.

  Bekijk details van José van Winden leest voor

 • Gezicht van Maassluis

  26 oktober 2017

  Voor een nieuw fotoproject “Het gezicht van Maassluis” is Mischa Koorneef op zoek naar Maassluizers waar hij een portretfoto van mag maken. Deze portretfoto’s worden verwerkt tot één groot fotokunstwerk. Iedereen die mee wil doen met dit project kan zich opgeven.

  Bekijk details van Gezicht van Maassluis

 • CoderDojo

  9 juni 2017

  Oproep: Mentoren gezocht!

  Bekijk details van CoderDojo

 • Vakantiebieb

  30 mei 2017

  Vanaf 1 juni gaat de VakantieBieb weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek! Meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet.

  Bekijk details van Vakantiebieb

 • Taallessen

  10 mei 2017

  Wil je beter Nederlands leren of ken je iemand die dat wil? In de Bibliotheek worden wekelijks gratis taallessen gegeven in groepsverband. De lessen zijn zowel voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven als voor mensen die ’t kofschip nog eens extra uitgelegd willen krijgen. Ook als je net in Nederland bent komen wonen, kun je bij ons een les vinden die bij je past.

  Bekijk details van Taallessen

 • de Bibliotheek en Belastingdienst

  4 april 2017

  Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek.

  Bekijk details van de Bibliotheek en Belastingdienst

 • Taalpunt Maasland

  3 april 2017

  Heb jij moeite met lezen en schrijven? Of ken je iemand die zijn/haar Nederlands wil verbeteren? Kom dan naar het Taalpunt in de Bibliotheek Maasland (Basisschool de Schutse, ingang Kluisweer). Vanaf heden kan je elke maandagmiddag van 15.00 – 17.00 uur bij ons terecht voor taalspreekuren, taalmaatjes, speciale boeken en materialen.

  Bekijk details van Taalpunt Maasland

 • Expositie Peter Meijer

  30 januari 2017

  Van Indonesië tot Den Hoorn, schilderijen

  Bekijk details van Expositie Peter Meijer

 • Stroomopwaarts

  8 december 2016

  Stroomopwaarts “Zet in op taal!” en roept werkgevers op dat ook te doen Meer dan 16.000 werknemers in onze regio hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers.

  Bekijk details van Stroomopwaarts

 • Tinka Schilperoort exposeert

  7 november 2016

  Van 4 november tot eind december exposeert Tinka Schilperoort in de bibliotheek van Den Hoorn. Deze Delftse kunstenares schildert realistisch in olieverf en gebruikt heldere, sprekende kleuren zodat een levendig schilderij ontstaat. De focus ligt op het schilderen van koeien, maar er hangen ook enkele schilderijen met andere onderwerpen. Neem alvast een kijkje op www.koeienschilderij.nl of facebook.com/koeienschilderij

  Bekijk details van Tinka Schilperoort exposeert