CoderDojo

Gepubliceerd op: 9 juni 2017 10:24

Oproep: Mentoren gezocht!

Maassluis

Sinds april is Bibliotheek Maassluis gestart met CoderDojo. Bij CoderDojo leren kinderen van 7-17 jaar gratis programmeren. Wij zijn op zoek naar mentoren want zonder vrijwilligers geen CoderDojo. Weet je veel van programmeren en vind jij het leuk om jouw kennis over te dragen op kinderen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit wordt er van je verwacht als mentor (vrijwilliger) bij CoderDojo:

• Kinderen begeleiden bij hun uitdagingen
• Nieuwe workshops bedenken, maken en geven
• Achter de schermen innovatieve dingen bedenken voor de Dojo
• Kindvriendelijk zijn
• Geduldig zijn
• Technisch onderbouwd zou fijn zijn
• Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen -CoderDojo Maassluis vergoedt de kosten

De komende maanden staat Scratch op het programma. Daarna willen we aan de slag met bijvoorbeeld TinkerCad, GameMaker, Minecraft Redstone, vloggen, HTML, Python, Arduino, Raspberry Pi, Stop motion filmpjes etc.

CoderDojo wordt 1x per maand georganiseerd in de Bibliotheek Maassluis op zaterdagen van 10.30 uur-13.00 uur.
Wij willen graag een vaste groep mentoren die 1x per maand begeleidt bij een dojo.
Het is ook mogelijk om eenmalig bij een dojo te helpen als jouw specialiteit voorbij komt als thema.
2x per jaar is er een bijeenkomst voor mentoren om te brainstormen over nieuwe thema’s.

De zaterdagen in 2017 waarop CoderDojo Maassluis zal plaatsvinden:
9 september, 7 oktober, 4 november en 2 december.

Voor CoderDojo Den Hoorn zijn de data nog niet bekend, maar wij zoeken al wel mentoren!

Heb je vragen of wil je je aanmelden als mentor, neem dan contact op met:
Ronald Wagenaar voor Maassluis - rwagenaar@bibliotheekmaassluis.nl
Emmarieke Laan voor Den Hoorn - elaan@bibliotheekdenhoorn.nl