de Bibliotheek en Belastingdienst

Gepubliceerd op: 4 april 2017 12:12

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek.

Nederland digitaliseert. De Bibliotheek helpt!

De ondersteuning bestaat enerzijds uit veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Anderzijds biedt de Bibliotheek cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Zowel het gebruik van de computerfaciliteiten voor het zakendoen met de overheid als de cursus is gratis. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen gebruikmaken van deze service.

Op een computer in de Bibliotheek Maassluis en Den Hoorn kunnen mensen bijvoorbeeld zelf aangifte doen voor de inkomstenbelasting en toeslagen aanvragen. Handig voor wie thuis geen goede voorzieningen heeft. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen als de computer niet goed werkt. Inhoudelijke hulp rond de belastingzaken is niet beschikbaar.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. De volgende cursussen staan gepland op:
Cursus Maassluis: 8, 15, 22 en 29 mei • 09.00-11.30 uur
Cursus Den Hoorn: 1, 8, 15 en 22 juni. 19.00 -21.30 uur

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot volgen de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.

Maassluis: iedere maandagavond van 19.00-20.30 uur - alleen via aanmelding/afspraak.
Den Hoorn: iedere donderdag van 19.00-21.00 uur - alleen via aanmelding/afspraak.

U kunt zich aanmelden onderstaande button of bel 010 592 52 11.