Stroomopwaarts

Gepubliceerd op: 8 december 2016 14:52

Stroomopwaarts “Zet in op taal!” en roept werkgevers op dat ook te doen Meer dan 16.000 werknemers in onze regio hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers.

“Zet in op taal” was het thema van een lunchbijeenkomst die werd georganiseerd door Stroomopwaarts samen met de Bibliotheek van Maassluis en de stichting Lezen en Schrijven. Ter sprake kwam hoeveel verborgen laaggeletterdheid er op de werkvloer is. Hoe belangrijk verbetering van taal op de werkvloer is en wat het een werkgever oplevert om in taal te investeren. Het doel van “Zet in op taal” is werkgevers te stimuleren zich ook in te zetten voor taalverbetering in hun eigen bedrijf. En, ook samen te werken en zich aan te sluiten bij het Taalakkoord van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Als ambassadeur van het Taalakkoord zet Stroomopwaarts zich in om taalverbetering op de werkvloer te promoten. Vandaag hebben 16 taalmaatjes hun certificaat gekregen (zie foto). Zij begeleiden statushouders tijdens een stage van 6 maanden op de werkvloer bij Stroomopwaarts.

Voor werkzoekenden die de taal onvoldoende beheersen is het lastiger om een baan te vinden. Daarom start Stroomopwaarts met de inzet van de taalmeter. Een eenvoudige manier om het taalniveau te meten zodat een taaltraject gestart kan worden als dat nodig is. Taal maakt dan ook een integraal onderdeel uit van het aanbod van Stroomopwaarts aan werkzoekenden.

Bent u geïnteresseerd in het meedoen aan het Taalakkoord of wilt u meer informatie, kijk op www.taalakkoord.nl.

 

In het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS bundelen de afdelingen werk en inkomen en de werkleerbedrijven van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hun krachten, ervaring en kennis. Eigen kracht en deelname aan de samenleving staan voorop bij de hulp aan inwoners, die (tijdelijk) niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Stroomopwaarts helpt mensen hun weg te vinden naar werk. Wie dat nodig heeft, wordt door Stroomopwaarts gesteund met inkomen en zorg. Ondernemers kunnen bij Stroomopwaarts terecht om handen en voeten te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor de redactie: voor meer informatie of het regelen van een interview kunt u contact opnemen met Patricia Kromhout, senior communicatieadviseur Stroomopwaarts MVS, e-mail: communicatie@stroomopwaarts.nl, mobiel: 06 109 778 59


Foto: de taalmaatjes van Stroomopwaarts
Fotograaf: Ron van Rossum