Taallessen

Gepubliceerd op: 10 mei 2017 10:45

Wil je beter Nederlands leren of ken je iemand die dat wil? In de Bibliotheek worden wekelijks gratis taallessen gegeven in groepsverband. De lessen zijn zowel voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven als voor mensen die ’t kofschip nog eens extra uitgelegd willen krijgen. Ook als je net in Nederland bent komen wonen, kun je bij ons een les vinden die bij je past.

In de Bibliotheek Maassluis wordt dit jaar Nederlandse les gegeven. Er zijn diverse groepen met verschillende niveaus. De lessen zijn zowel voor Nederlanders die moeite hebben met de d’tjes en t’tjes en alleen ‘t kofschip nog eens uitgelegd willen hebben, maar ook mensen die hun hele leven al moeite hebben gehad met lezen en schrijven. Ook nieuwe Nederlanders die zich willen verdiepen en willen blijven oefenen met de Nederlandse taal zijn welkom. Er is zowel ‘s avonds als overdag les. De lessen zijn gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Woensdag 18.30-21.30 uur
De woensdagavond is speciaal voor mensen die Nederlands als tweede taal hebben, het goed kunnen spreken, maar nog verder willen oefenen. We praten met elkaar, doen gerichte grammaticale oefeningen en werken met een vaste methode.

Donderdag 18.30-21.30 uur
De donderdagavond is voor Nederlanders die moeite hebben met Nederlands of hun Nederlands willen verbeteren. Elke week pakken we een nieuw taalprobleem die we verder uitdiepen en waar we mee oefenen. De ene week kan dat werkwoordspelling zijn, soms kijken we naar een tekst op zich of we besteden aandacht aan problemen waar cursisten zelf mee komen. Dus heb je moeite met ‘t kofschip, met korte en lange klanken of misschien meer met tekstbegrip, dan ben je van harte welkom. Nederlands leren is niet alleen woordjes stampen of grammatica oefenen, maar ook leuk.

Vrijdag 08.30-11.30 uur
Kan je nog maar net lezen en schrijven in het Nederlands en kan je wel Nederlands praten, maar heb je grote moeite met lezen en schrijven? Dan is de vrijdagochtend misschien iets voor jou of voor iemand die je kent. Op de vrijdagochtend zijn we voornamelijk met moeders die beter willen leren lezen en schrijven. We oefenen met de Nederlandse klanken en hoe we die kunnen vertalen op papier.

Donderdag 08.30-11.30 uur
De donderdagochtendgroep is ook voor volwassenen die al een beetje Nederlands kunnen spreken, maar het beter willen leren. Deze groep is gestart op 11 mei.

Deze lessen zijn in Maassluis en alleen toegankelijk voor inwoners uit Maassluis.