Taalpunt Maasland

Gepubliceerd op: 3 april 2017 15:38

Heb jij moeite met lezen en schrijven? Of ken je iemand die zijn/haar Nederlands wil verbeteren? Kom dan naar het Taalpunt in de Bibliotheek Maasland (Basisschool de Schutse, ingang Kluisweer). Vanaf heden kan je elke maandagmiddag van 15.00 – 17.00 uur bij ons terecht voor taalspreekuren, taalmaatjes, speciale boeken en materialen.

Want wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of het gebruik van digitale media? En dat er in Midden-Delfland ongeveer 2.000 laaggeletterden wonen? Jong of oud, geboren en getogen in Nederland óf van buitenlandse komaf: iedereen kan het lastig vinden om een tekst te begrijpen, goed te communiceren met bijvoorbeeld de huisarts of zelf iets op papier te zetten.

Het Taalpunt helpt
In elke kern (Maasland, Den Hoorn, Schipluiden en Maassluis) zijn er taalspreekuren, waar iedereen zonder afspraak kan binnenlopen voor hulp of advies op taalgebied. Ook zijn er boeken en materialen aanwezig waarmee mensen hun lees- en schrijfvaardigheden kunnen verbeteren; alleen of in een groep. Bovendien werken we met taalmaatjes: vrijwilligers die een ander helpen, door samen Nederlands te praten en activiteiten te ondernemen.
Al deze activiteiten zijn erop gericht om problemen te voorkomen en mensen uit hun isolement te halen. Er gaat een wereld voor je open als je goed kunt lezen en schrijven, dus kom bij ons langs voor hulp en advies.

Taalmaatjes
We zijn voortdurend op zoek naar Taalmaatjes voor zowel Maasland, Den Hoorn, Schipluiden als Maassluis. Overal geven Taalmaatjes één-op-één of in kleine groepjes Taalles. Wil jij ook graag mensen helpen met de Nederlandse taal? Meld je dan aan!

Het Taalhuis is gratis toegankelijk voor alle inwoners die op de één of andere manier moeite hebben met lezen of schrijven.